Dit receptje is uit nood geboren! Toen we onze keuken aan het verbouwen waren hadden we tijdelijk geen oven en ik was door mijn voorraad zelfgemaakte granola. Ik ben een beetje een piet-leut met muesli’s en granola’s, ik vind mijn eigen variant nou eenmaal het fijnst. Er zitten geen onnodige dingen in zoals suiker en gedroogde fruitjes die nergens naar smaken. Dus toen ik s’ochtends met mijn bakje kwark en een lege pot granola aan de geïmproviseerde keuken stond, heb ik de pan op het vuur gezet en ben ik havermout gaan bakken. Je kunt er natuurlijk ook nog nootjes, kokos, kaneel of wat je ook lekker vindt er doorheen doen.

Havermout in de pan

havermout in de pan

Ingrediënten voor een makkelijke granola

  • Havermout
  • Rozijnen
  • Honing

Zo maak je het!

  1. Verwarm de pan
  2. Leg de havermout en de rozijnen in de pan
  3. Doe er wat honing overheen (eetlepel)
  4. Bak de havermout op een laag vuurtje tot het een beetje knapperig wordt en laat het afkoelen voor gebruik